Абревіатури та акроніми в економічному та бізнес-дискурсі

  • Ірина Міщинська Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького
Ключові слова: економічний дискурс, бізнес-дискурс, абревіатури, акроніми, корпоративний дискурс

Анотація

У статті розглянуто застосування важливого аспекту термінологічної лексики економічного та бізнес-дискурсу – абревіатур та акронімів. Викладено аспекти утворення скорочень в Сучасній Англійській мові – усічення слів, утворення акронімів та абревіатур. Визначено, що абревіатури та акроніми застосовуються у галузі фінансів та банківської справи для зручності вживання професійної спеціалізованої лексики. У бізнес-дискурсі абревіатури та акроніми застосовуються як для позначення спеціальної термінологічної лексики, так і для ведення внутрішнього корпоративного дискурсу. Висвітлено особливості застосування абревіатур в електронній пошті як у домінуючому способі ведення внутрішнього корпоративного дискурсу. Проаналізовано основні групи абревіатур: графічні, фонетичні та лексичні абревіатури. Розглянуто способи утворення акронімів та їх роль в економічному та бізнес-дискурсі. Зафіксовано приклади трансформації абревіатур в акроніми. Зазначено, що застосування англійських абревіатур та акронімів не обмежується лише англомовним дискурсом, а поширюється на дискурс інших мов. Зроблено висновок про необхідність застосування абревіатур та акронімів в економічному та бізнес-дискурсі для досягнення професійних результатів та ефективної комунікації в цих видах дискурсу. Визначено сфери бізнес-дискурсу для подальшого дослідження застосування в них абревіатур та акронімів.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Біографія автора

Ірина Міщинська, Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького

кандидат педагогічних наук, доцент, старший викладач кафедри перекладу

Посилання

Angell, D. & Heslop, B. The Elements of E-Mail Style. New York: Addison-Wesley, 1994. 176 р.

Company, Houghton. The American Heritage Dictionary Entry: Abbreviation. Ahdictionary.Com. URL: https://www.ahdictionary.com/word/search.html?q=abbreviation.

Dudley-Evans T. and St John M. J. Developments in English for Specific. Purposes. A Multi-Disciplinary. Approach. Cambridge: CUP, 1998. 301 p.

Danyushina Y. Business Linguistics – A New Interdisciplinary Synergy. International Journal of Arts & Sciences. 2011. 4.18. P. 177–186.

Hutchinson Tom and Waters Alan. English for Specific Purposes. A learner-centered approach. CUP, 1987. P. 53–77.

Kostina, N., Zerkina, N., Pesina S. Abbreviational Worldview as Part of Linguistic Worldview Procedia. Social and Behavioral Sciences. 2015. Vol. 192. P. 703–709.

Kvetko, Pavol. Essentials of Modern English Lexicology. Bratislava. 2001. 126 р.

Опубліковано
2018-05-07
Розділ
Мовознавство